Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat ia atitudine: PSD a negociat aderarea la UE şi a integrat ţara în NATO

Victor NEGRESCU

O ipoteză vehiculată de o serie de voci publice din România - aceea că PSD își dorește îndepărtarea de valorile europene – este contrazisă şi demontată în cei mai fermi termeni chiar de la Strasbourg, de un social-democrat membru în Parlamentul European.

Victor Negrescu, care conduce şi structura activiştilor PES, ce face legătura între PSD şi familia sa politică europeană, cataloghează afirmaţiile drept “false”, “profund nedrepte” și “riscante pentru viitorul României”.“După 13 ani de politică pro-europeană de stânga în familia Partidului Socialiștilor Europeni nu pot accepta astfel de afirmații false”, susţine tranşant eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

“Partidul Social Democrat a fost mereu un activ promotor al parcursului nostru pro-european, a negociat aderarea la Uniunea Europeană, a integrat România în NATO și a menținut integritatea teritorială a țării în unele momente dificile pentru noi”, a subliniat vicepreședintele PSD, adăugând că adevăratele angajamente ale partidului sunt prezentate în documentele programatice:  “valorile noastre se regăsesc în programul politic și cel de guvernare al Partidului Social Democrat. De la preluarea mandatului de președinte al PSD, Liviu Dragnea a reconfirmat mereu atașamentul nostru față de angajamentele euroatlantice și dorința de a face din România un exemplu de stabilitate în regiune”.

Europarlamentarul a avertizat că pot apărea riscuri pentru România dacă sunt lansate in spaţiul public asemenea supoziţii: “Afirmații precum Romexit sunt profund nedrepte și riscante pentru viitorul României. Invit cu respect toate persoanele publice să își cântărească bine cuvintele înainte de a lansa teze sensibile. Din partea mea, și sunt convins că și din partea colegilor mei, există și va exista mereu disponibilitate pentru dialog. Vom respecta mereu angajamentele externe ale României și vom lupta pentru ca rolul țării noastre la nivel european să devină unul și mai important în interesul cetățenilor pe care îi reprezentăm”.

Peste 10.000 de persoane compun singura structură politică pro-europeană din interiorul unui partid politic din România, a adăugat Negrescu, referindu-se la PES activists România, structură pe care o coordonează la nivelul Partidului Social Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.