Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat PPE râde de PSD: Socialiştii europeni nu îi dau afară pentru că 'au nevoie de 10 mâini ridicate'

pes socialisti europeni

Europarlamentarul PPE Sigfried Mureșan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că singurul motiv pentru care PSD mai este membru al socialiștilor europeni este acela că partidele socialiste sunt „la pământ” în Germania, „slabe” în Franța, Italia, în timp ce în Polonia sunt „aproape inexistenți”.

„PSD este izolat, nu e nici credibil și nici competent. O spun cu subiect și predicat, PSD-ul încă este astăzi membru al socialiștilor europeni dintr-un singur motiv, datorită slăbiciunii socialiștilor europeni. Socialiștii europeni sunt foarte slabi în multe țări europene în momentul de față. Sunt la pământ în Franța, în ultimul sondaj în Germania sunt pe locul patru după partidul creștin democrat, după un partid de extremă dreaptă și după ecologiști. Pur și simplu, în vremurile de astăzi socialiștii nu mai au soluții la problemele adevărate ale oamenilor”, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, liberalul Siegfried Mureșan, la o dezbatere cu titlul „Summitul de la Sibiu (9 mai 2019) - priorităţi şi valori pentru viitorul Uniunii Europene”.

CITEȘTE ȘI: Stresul de la birou, una dintre principalele surse de boli. Cum să îl combaţi

Eurodeputatul a menționat că socialiștii europeni au nevoie de „10 mâini ridicate din România”.

„Deci sunt la pământ în Franța, sunt slabi în Germania, slabi în Italia unde erau la 40% și în patru ani sunt la 18% acum, în Polonia sunt aproape inexistenți. Și doar această slăbiciune a socialiștilor europeni ține PSD-ul acolo, pentru că au nevoie de 10 mâini ridicate din România”, a precizat Mureșan.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, care a demisionat, la sfârșitul lunii septembrie, din grupul socialiștilor din PE, a declarat, pentru MEDIAFAX, a plecat din grup pentru că aceștia nu au vrut să excludă PSD din familia politică europeană.

Întrebat de ce socialiștii europeni nu au luat o decizie privind excluderea PSD, Ivan a spus că pentru grupul S&D din PE au fost mai importante „calculele politice”.

„Pentru că și-au făcut tot felul de calcule, probabil, și consideră că indiferent ce s-a întâmplat pe 10 august, indiferent ce se întâmplă în România, indiferent cât de mult luptă Dragnea și ceilalți să apere corupții, pentru ei e mai important să aibă câteva voturi din partea PSD în PE. Deci calculele politice au fost pentru socialiștii europeni mai importante decât principiile și valorile pentru care au luptat atâția ani”, a explicat Ivan.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani dezvăluie efectul MINUNE al consumului de varză roşie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.