Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eurodeputat solicită sancțiuni ferme: 'Cod roșu de dezinformare. Efectele sunt tragice'

facebook.com
Eugen Tomac

România este una dintre țările cele mai expuse în fața dezinformării, pentru că deseori întâlnim cetățeni dispuși să îmbrățișeze diferite teorii ale conspirației, spune eurodeputatul Eugen Tomac, care cere sancționarea celor care „în mod conștient dezinformează și promovează discursul urii”.

„Cod roșu de dezinformare. Dezinformarea a devenit astăzi o armă puternică, utilizată tot mai agresiv de state și diferite grupuri de interese. România este una dintre țările cele mai expuse în fața dezinformării, pentru că deseori întâlnim cetățeni dispuși să îmbrățișeze diferite teorii ale conspirației”, a spus Eugen Tomac în Parlamentul European.

Eurodeputatul a afirmat că „din nefericire, avem politicieni populiști care în mod ticălos susțin teorii diabolice împotriva vaccinării în plină pandemie, dezinformând cetățenii, iar efectele sunt tragice”.

„Acești agenți ai dezinformării trebuie să știe că au pe conștiință viețile nevinovate a zeci de mii de decedați. Nu doar politicienii dezinformează, ci avem și state care în mod asumat promovează știri false și încurajează discursul urii. I-am recomandat comisarului european Thierry Breton să urmărească, timp de o săptămână, revista presei din Rusia, lecturând știrile cu referire la Uniunea Europeană pentru a putea observa cât de brutal și fals prezintă media și politicienii ruși statele europene. De aceea, avem nevoie de instrumente noi prin care să-i sancționăm ferm pe cei care în mod conștient dezinformează și promovează discursul urii. Ei sunt inamicii libertății de exprimare și demolatorii democrației pe care trebuie să-i oprim”, conchide Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.