Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar atrage atenția asupra erodării valorilor românești

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega pleacă de la instituirea anului 2018 ca An al Patrimoniului European pentru a face câteva observații triste cu privire la soarta patrimoniului românesc. ”În întreaga Europă vor avea loc campanii de informare, educare și sensibilizare a opiniei publice pentru protejarea și respectarea istoriei și a valorilor comune spațiului european”, arată europarlamentarul pe pagina sa de socializare.

Știm cu toții, mai spune Rebega, că nu există patrimoniu european fără respectul, aprecierea și conservarea patrimoniului național, numai că ”România trece printr-o perioadă de erodare accentuată a sistemului de protecție și gestiune a patrimoniului românesc”. El dă ca exemplu incidentul de săptămâna trecută de la Galați unde cea mai veche statuie a lui Mihai Eminescu a fost vandalizată pentru a 30-a oară.

”Avem nevoie de modele pentru copiii noștri. Ani de-a rândul, lipsa de respect față de legi, disprețul față de școală, față de cultură și valorile spirituale au fost afișate fără rezerve. Avem nevoie de o reașezare a societății pe valori și de promovarea identității naționale, adică de o strategie asumată la cel mai înalt nivel și pusă în aplicare cu prioritate și cu conștiința că ne aflăm în al doisprezecelea ceas”, își încheie Rebega pledoaria, conform unui comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.