Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar dă alerta: Cere Curții de Conturi să descindă rapid la Guvernul României

Curtea de Conturi

Partidul REPER va solicita Curţii de Conturi să verifice maniera prin care Secretariatul General al Guvernului foloseşte Fondul de rezervă, a anunţat luni europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte al Partidului REPER.

"Partidul REPER cere obligatoriu rectificare fiscală. Este de neimaginat, într-un proces legat de o guvernanţă normală şi transparentă pentru cetăţeni, să vrei să eviţi şi să eviţi rectificarea fiscală făcând manevre "alba-neagra" cu banii românilor prin Fondul de rezervă. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Practic, asistăm la o situaţie în care Guvernul foloseşte discreţionar banii publici, nu trece prin rectificare, unde la rectificare s-ar vedea clar falimentul finanţelor publice din România, rectificarea n-ar avea cum să fie decât negativă - a recunoscut-o şi ministrul Finanţelor Publice. Nu s-a mai întâmplat, nu există aşa ceva la nivel european, lumea este siderată de practicile pe care Guvernul Ciolacu le face. Partidul REPER va solicita Curţii de Conturi să verifice maniera prin care Secretariatul General foloseşte Fondul de rezervă. Există clar atribuţii de verificare a Secretului General, şi acest lucru trebuie să se întâmple imediat, şi vom avea discuţii cu Curtea de Conturi", a declarat eurodeputatul într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

În acelaşi timp, a amintit el, va exista o reacţie a Consiliului fiscal săptămâna aceasta, care va arăta "lipsa de profesionalism şi de transparenţă a Guvernului".

"Este foarte clar pentru toţi românii că ceea ce se întâmplă acum este fără precedent. Pe de o parte se iau banii şi se aruncă într-o Ordonanţă de asumare răspunderii printr-un mecanism de taxare care evident n-o să facă bine pentru economie, pe de altă parte nu mai există nicio urmă de control şi intră într-o lipsă de transparenţă totală prin Fondul de rezervă", a transmis Dragoş Pîslaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.