Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar îl ia de guler pe Darius Vâlcov: 'BNR trebuie să fie independentă. Faţă de orice guvern'! Consilierul premierului, făcut 'ipochimen'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov

Eurodeputatul Cristian Preda spune că Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, habar nu are de nimic, după ce acesta a spus că Mugur Isărescu ar trebui să se retragă de la BNR, iar noul guvernator să colaboreze cu Guvernul. Preda subliniază că BNR trebuie să fie independentă faţă de orice guvern.

„Vâlcov vrea să-l demită pe Isărescu, fiindcă guvernatorul nu colaborează cu Dăncilă. Ipochimenul n-are habar de nimic. BNR trebuie să fie independentă. Faţă de orice guvern”, scrie Cristian Preda pe pagina sa de Facobook.

Eurodeputatul susţine că Mugur Isărescu e un guvernator bun fiindcă nu a făcut jocul vreunui prim-ministru.

PSD, anunță de ULTIMĂ ORĂ: 'Economia națională merge bine. Cifrele nu mint și nu fac politică!'. Un nou atac la adresa lui Iohannis

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, spune că guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, trebuie să lase "pe alţii mai tineri să ducă mai departe".

"După o asemenea istorie haideţi să fim realişti! A depăşit pe Papa, a depăşit pe cine mai vreţi dumneavoastră. Trebuie totuşi, la un moment dat, să ne recunoaştem limitele şi să lăsăm şi pe alţii mai tineri să ducă mai departe", a afirmat, luni seară, la TVR, consilierul de stat Darius Vâlcov, referindu-se la guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.
Întrebat care ar profilul unui şef al BNR, Vâlcov a spus că acesta "trebuie să fie extrem de bine pregătit pe actuala piaţă monetară şi financiară, cu relaţii foarte bune, care să colaboreze excelent cu Guvernul, cu celelalte autorităţi ale statului şi cineva care să-şi dorească numai binele populaţiei şi în niciun caz când vorbesc de să-şi dorească binele populaţiei nu mă refer la credite cu dobânzi duble sau triple faţă de restul Europei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.