Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar nu a mai rezistat! Consecința pentru aderarea la Schengen air: 'Între 12 și 14 ore de stat între frontiera bulgaro română!'

bulgaria romania

Un europarlamentar nu a mai rezistat! Consecința pentru aderarea la Schengen air: 'Între 12 și 14 ore de stat între frontiera bulgaro română!'

Europarlamentarul bulgar Ilhan Kiuciuk (Renew Europe) a susţinut un discurs în Parlamentul European. "În ultimele câteva zile, vedem consecinţele deciziilor parţiale ale Consiliului European - traversarea frontierei dintre Bulgaria şi România durează 12-14 ore. Maşinile, şi mai precis vehiculele grele de marfă, se confruntă cu dificultăţi enorme", a subliniat europarlamentarul, relatează Rador Radio România.

Potrivit acestuia, admiterea Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este un pas înainte, însă nu aceasta este concluzia corectă şi rezultatul aşteptat al multor ani de muncă şi nici decizia justă pentru cetăţenii bulgari şi români.

Kiuciuk şi-a exprimat indignarea faţă de declaraţiile unor politicieni austrieci de la nivel înalt care au descris această decizie ca "punând degetul pe rană" şi a întrebat retoric: "Pe care rană? A demnităţii, onoarei acestor oameni care de ani de zile îndeplinesc toate deciziile instituţiilor europene?" În concluzie, Ilhan Kiuciuk a cerut ca această nedreptate să fie corectată în 2024, să se ia o decizie şi, în cele din urmă, regulile să se aplice tuturor cetăţenilor europeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.