Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD cere comisie specială de anchetă a Parlamentului European pentru analizarea cazului Cambridge Analytica

radu-tudor.ro
Facebook Cambridge Analytica

Deputatul european, Emilian Pavel, a solicitat înfiinţarea unei Comisii speciale de anchetă a Parlamentului European pentru analizarea cazului Cambridge Analytica.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ: Sute de MILIOANE de euro din buget, 'premii' pentru infractori. Ce deţinuţi celebri beneficiază de DESPĂGUBIRI / LISTĂ

"În calitate de membru al Comisiei de libertăți civile, justiție și afaceri interne în Parlamentul European, am solicitat marți, 27 Martie, Grupului Social Democrat (S&D), din care fac parte, susținerea înființării unei comisii speciale de anchetă pentru a analiza în detaliu acuzațiile aduse companiei Cambridge Analytica și implicarea companiei Facebook. Următorul pas în realizarea acestei comisii este discutarea solicitării mele în cadrul biroului de conducere S&D, urmând apoi ca acesta să propună înființarea comisie speciale , în cadrul Comitetului de Președinți al Parlamentului European. Decizia s-ar putea lua cel mai probabil în luna Aprilie.

Consider că o analiză atentă în forul democratic al  Uniunii Europene este absolut necesară în contextul viitorelor alegeri. Acuzațiile aduse vorbesc despre datele a peste 50 de milioane de conturi de Facebook culese fără permisiunea utilizatorilor și folosite în scopuri politice, încălcând astfel serios regulile de protecție a datelor cu caracter personal.

Citeşte şi: Veşti de ULTIM MOMENT de la Cotroceni! Klaus Iohannis A SEMNAT: Trei legi IMPORTANTE au fost PROMULGATE

Demersul meu este un pas mai îndrăzneț față de solicitarea grupului de lucru social-democrat pentru Europa digitală, care a  solicitat deja celor două companii să vină în Parlamentul European și să dea explicații asupra acestei probleme majore. Deseori însă, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor companii, acestea nu onorează invitațiile la dialog, și de aceea am considerat necesară această comisie specială.

Cred că cererea mea va avea succes, având în vedere importanța deosebită a subiectului, dar și a faptului că delegația PSD din Parlamentul European susține această cerere. Mai mult peste 60 de europarlamentari S&D din alte State Membre m-au anunțat în mai puțin de 24 de ore că vor susține demersul meu.", potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.