Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar PSD condamnă ieșirea dură a lui Timmermans la adresa României: 'Nu ne ajută să rezolvăm problema'

Parlamentul European

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru comentează declaraţiile prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus că dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei, Boştinaru susţinând că Timmermans a făccut "remarci de natură vagă şi considerente mai degrabă generale şi politice".

Victor Boştinaru a declarat, marţi, la RFI, că toate modificările la legile justiției au fost verificate de cel puţin două ori, unele chiar de trei ori la CCR şi au fost declarate constituţionale şi că "nu poate exista stat de drept fără respectarea Constituţiei şi a hotărârilor CCR".

"Pe 18 sau după 18 octombrie, Comisia de la Veneţia va produce acel raport de evaluare privind modificările la legislaţia din domeniul justiţiei, iar Guvernul României în mod repetat a afirmat deschis că este gata să modifice în baza observaţiilor şi a propunerilor Comisiei de la Veneţia posibilele considerente care ar face obiectul unor preocupări”, a afirmat europarlamentarul PSD.

El consideră că Frans Timmermans a făcut remarci vagi şi politice: "Şi aseară, referirile domnului comisar Frans Timmermans n-au spus niciodată la articolul cutare sau la articolul cutare există problema care duce la. S-au formulat şi aseară, de-a dreptul regretabil pentru primul vicepreşedinte, remarci de natură vagă şi considerente mai degrabă generale şi politice, care nu ajută să rezolvăm problema”.

Liderul clanului Duduianu a murit după ce a făcut infarct în închisoare: Executa o pedeapsă de 10 ani

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat, luni, situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a făcut apel la autorităţile române să "regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, el avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la intervenţia eurodeputaţilor din Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European, spunând că nu vede legătura între acestea şi modificările legilor justiţiei care afectează independenţa sistemului.

Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus că pe imaginile video nu a văzut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari paşnici. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat că raportul MCV este cel mai bun instrument pentru a ajuta România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.