Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider PSD susţine protestele ONG-urilor faţă de legea Big Brother

big brither

În timp ce procurorul general Tiberiu Niţu spune că este nevoie de legi eficiente, care să prevină actele de terorism, ONG-urile  susţin că autorităţile folosesc atentatele din Franţa pentru a restrânge drepturile fundamentale.

În acest context, europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu spune că este de acord cu organizaţiile neguvernamentale care protestează faţă de legea big brother şi cea a cartelelor pre-pay. Acesta mai afirmă că aceste documente nu au devenit "peste noapte" constituţionale, după atacurile teroriste de la Paris.

Întrebat, la RFI, ce ar trebui să se întâmple cu legea big brother şi cea privind cartelele pre-pay, în condiţiile în care autorităţile române propun repunerea lor pe tapet, Ioan Mircea Paşcu se opune acestor iniţiative: "Situaţia asta nu a schimbat raţiunea juridică pentru care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a declarat această lege inacceptabilă şi neconstituţională, nedemocratică, să spunem aşa. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în România, cu decizia Curţii Constituţionale. Toate aceste argumente nu s-au schimbat, pentru că judecăm prin prisma cadrului juridic pe care-l avem în momentul de faţă. Nu putem să spunem că peste noapte, datorită a ceea ce s-a întamplat în Franţa, toate obiecţiile de neconstituţionalitate au devenit constituţionale. Deci problema rămâne şi problema rămâne pentru a găsi modalitatea de a întări această legislaţie, respectând obiecţiile de constituţionalitate formulate şi respectând până la urmă libertăţile cetăţeneşti. Până la urmă, pe cetăţean şi libertăţile lui trebuie să-l protejăm. Păi, cea mai bună protecţie pentru orice cetăţean este să-l aruncăm în închisoare şi să-l păzim acolo, să nu cumva să-l atace cineva, nu? Nu e ilogic, nu e paradoxal?".

"Pe bună dreptate. Fără să ştiu ce au spus organizaţiile neguvernamentale, am aceeaşi linie de judecată ca şi ele, pentru că până la urmă, nu-i o linie de judecată sofisticată, este bun simţ, până la urmă", a declarat fostul ministru PSD al Apărării în ceea ce priveşte reacţia ONG-urilor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.