Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un europarlamentar răspunde apelului CNMR. Cătălin Ivan susţine demersul împotriva UDMR, PCM şi PPMT

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională a solicitat prin comunicatele precedente, susținerea europarlamentarilor în ceea ce privește luarea inițiativei pentru reglementarea funcționării ilegale a UDM, PCM, PPMT ca entități politice.

Citeşte şi: CTP, afirmaţii HALUCINANTE după sancţionarea Laurei Codruţa Kovesi: 'Inspecția Judiciară nu are cum să nu fie INFLUENŢATĂ politic...'

Europarlamentarul Cătălin Ivan și-a declarat public susținerea față de Coaliția Națională pentru Modernizarea României în demersurile inițiate de către membrii CNMR, ca răspuns la obrăznicia, aroganța și tupeul UDMR, PCM, PPMT, cu care cer românilor să scoată din Constituția României sintagma de stat național, unitar și suveran român, recunoaștere minorității maghiare ca și co-națiune, ca element constitutiv al statului, deci şi consacrarea statului multinaţional, acceptarea unei reorganizări administrativ-teritoriale prin care să ia fiinţă „Regiunea de dezvoltare Ţinutul Secuiesc”, cu statut special, potrivit unui comunicat al CNMR remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Vicepreședintele CNMR, Lavinia Șandru, și-a exprimat susținerea totală cu privire la această inițiativă oferind sprijinul și expertiza în combaterea scopurilor principale și neconstituționale ale UDMR.

‘’ Mă bucur că primul europarlamentar care a reacționat la apelul CNMR este un om politic tânăr – Cătălin Ivan. Probabil că generația noastră este cea mai potrivită să aibă o asemenea inițiativă, fiind nu doar curajoasă, dar și departe de interesele financiare perpetue ale liderilor politici ai UDMR. Nu cei din generația noastră au semnat pacte cu UDMR, nu noi am convenit fel și fel de tranzacții cu aceia care s-au înființat doar declarativ cu scopul de a proteja interesele minorității maghiare. (..............).Membrii minorității maghiare sunt cetățeni români, nu sunt intriganți împotriva statului în care trăiesc și iubesc locurile în care s-au născut. Statutul UDMR însă vizează obținerea autonomiei teritoriale. În 2005, UDMR a încercat promovarea legii statutului minorităților cu același scop, disimulat. Eram parlamentar atunci și știu exact cum procedau liderii UDMR. Și azi își mint propriii votanți că le merge rău din cauză că nu au autonomie. Maghiarii din România însă trebuie să privească mai atent la liderii lor și să le ceară socoteală cum și-au promovat propriile interese materiale, câtă vreme în teritoriile locuite de ei, cei care îi votează constant, sunt atât de sărăcite?!’’, a mai declarat vicepreședintele CNMR, Lavinia Șandru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.