Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un eveniment omagial dedicat participanților la Marea Unire din 1918 a fost organizat simultan în toate unitățile administrativ teritoriale din județul Alba

marea unire

Un eveniment omagial dedicat participanților la Marea Unire din 1918 a fost organizat simultan vineri în toate unitățile administrativ teritoriale din județul Alba.

Manifestarea face parte din proiectul „Patria recunoscătoare”, inițiat în anul 2018 de Consiliul Județean Alba în colaborare cu unitățile administrativ teritoriale din județ, în semn de respect faţă de reprezentanții cercurilor electorale, breslelor, reuniunilor, cultelor bisericești, gărzilor naționale, presei și românilor de rând convocați pentru Adunarea din 1 Decembrie 1918, potrivit basilica.ro.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

În 2018, au fost realizate pentru fiecare unitate administrativ teritorială plăci din alamă cu numele reprezentanților cercurilor electorale, ai bisericilor, societății civile, sistemului de învățământ, reuniunilor de meseriași de pe teritoriul fiecărei localități, care au participat în data de 1 Decembrie 1918 la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Astfel, vineri, 20 noiembrie 2020, la ora 16.00, în toate bisericile din județ clopotele au bătut de 102 de ori cinstind Marea Unire, iar la plăcile cu numele participanților la Marea Adunare Națională au fost depuse jerbe de flori.

Evenimentul a fost reflectat pe pagina de Facebook Patria Recunoscătoare unde puteți vedea imagini cu manifestarea simultană din mai multe localități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.