Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplar al revistei în care apare pentru prima dată Superman a devenit cea mai scumpă bandă desenată din lume

hobby-one.net
superman

Un exemplar în stare perfectă al primului număr al revistei Action Comics, în care Superman şi-a făcut prima apariţie în 1938, a atins preţul record de 6 milioane de dolari (5,5 milioane de euro) la o licitaţie organizată joi, de Heritage Auctions în Dallas, potrivit news.ro

Până acum, nicio carte de benzi desenate nu a fost vândută într-o sală de licitaţii pentru o asemenea sumă. "Joi a fost o zi istorică pentru cărţile de benzi desenate", a declarat Barry Sandoval, vicepreşedinte al Heritage Auctions, într-un comunicat.

Recordul pentru cea mai scumpă carte de benzi desenate din lume a fost deţinut de "Superman 1", vândută în 2022 pentru 5,3 milioane de dolari (4,8 milioane de euro). În 2021, un exemplar din Amazing Fantasy 15, cu prima apariţie a lui Spider-Man, a fost vândut pentru 3,6 milioane de dolari (3,3 milioane de euro).

Benzile desenate de epocă şi plăcuţele originale cu supereroii Marvel şi DC sunt un mare succes la licitaţii. În 2022, o placă originală care îl înfăţişa pe Spider-Man în numărul 8 din Secret Wars s-a vândut cu 3,36 milioane de dolari (2,9 milioane de euro) - fusese estimată la 330.000 de dolari.

Dovadă că preţurile au crescut vertiginos în doar câţiva ani, precedentul record pentru un panou original de benzi desenate americane a fost stabilit la 657.250 de dolari (573.650 de euro) în 2014 pentru o pagină care prezintă prima apariţie a lui Wolverine într-un număr din 1974 al revistei The Incredible Hulk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.