Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un exemplar rar de girafă fără pete s-a născut la o grădină zoologică din Tennessee

Profimedia Images
girafa exemplar rar

Un exemplar rar de girafă fără pete s-a născut la o grădină zoologică din Tennessee

O grădină zoologică din statul american Tennessee a apelat la public pentru a găsi un nume pentru un exemplar rar de girafă, fără pete, care s-a născut luna trecută, relatează USA Today, informează Agerpres.

Puiul de girafă a venit pe lume la Brights Zoo din Limestone, Tennessee, la 31 iulie.

Aceasta este singura girafă fără pete cunoscută în prezent, conform reprezentanţilor grădinii zoologice. Ultimul exemplar cunoscut s-a născut la Grădina Zoologică Ueno din Tokyo, Japonia.

Puiul face parte din specia Giraffa reticulata, pe cale de dispariţie, adăugată pe "Lista roşie" a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii în 2018.

Reprezentanţii grădinii zoologice speră că atenţia acordată acestui exemplar de girafă fără pete va ajuta eforturile de conservare a speciei. "Acoperirea internaţională cu privire la puiul nostru de girafă fără pete a adus o atenţie foarte necesară cu privire la conservarea girafelor. Populaţia din sălbaticie alunecă în tăcere spre dispariţie, 40% din populaţia de girafe sălbatice fiind pierdută în ultimele doar trei decenii", a declarat Tony Bright, fondatorul Brights Zoo, citat într-un comunicat.

Grădina zoologică a deschis marţi, pe pagina sa de Facebook, o secţiune în care se poate vota pentru alegerea numelui puiului de girafă de sex feminin. Variantele de nume sunt Kipekee (care înseamnă "unică"), Firyali ("neobişnuită sau extraordinară"), Shakiri ("cea mai frumoasă") sau Jamella ("de o mare frumuseţe").

În mod obişnuit, exemplarele din specia Giraffa reticulata sunt caracterizate de pete mari de culoare maro, separate de linii crem.

Acest animal este originar din savanele din Africa de Est şi este un erbivor. Femelele pot atinge 5 metri înălţime şi pot cântări până la 1,2 tone. Girafa din Tennessee are în prezent 1,8 metri înălţime.

Petele au în primul rând rol de camuflaj, însă joacă un rol în sistemul circulator al animalului, potrivit Fundaţiei pentru Conservarea Girafelor (GFC), citată de USA Today. Sub fiecare pată se află vase de sânge, iar o girafă poate trimite sânge în aceste vase pentru a elibera căldură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.