Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert de la Oxford este CONVINS că sunt mai multe persoane în România cu noua tulpină: 'Ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație'

mediafax.ro
test COVID-19

Ștefan Dascălu, expert în imunologie la Universitatea Oxford, este de părere că mai mulți români au deja noua tulpină a Coronavirusului, nu doar o persoană.

„Este un lucru la care ne puteam aștepta ținând cont că tulpina a fost depistată în alte țări. A reprezentat o chestiune de timp să fie și în România. Faptul că nu a călătorit ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație în România. De la identificarea lui până azi sunt convins că sunt mai multe persoane cu noua tulpină”, a spus Ștefan Dascălu, expert în imunologie la Universitatea Oxford, la postul Digi24.

Citește și: Campania de vaccinare, începută cu stângul. O recunoaște chiar Valeriu Gheorghiță: 'A fost o situație extrem de neplăcută'

Vă reamintim că o femeie care nu a călătorit în străinătate a fost confirmată cu noua tulpină Covid-19. Autoritățile au început o anchetă în acest sens. Pacienta nu e internată și are simptome ușoare. Cazul a fost identificat la Giurgiu.

„Confirmarea e de o oră - o oră și ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.