Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un expert în educație, DECORAT de Klaus Iohannis, INTRĂ TARE în scandalul educației sexuale în școli

https://forum-nepantla.org/
profesori elevi

Introducerea educației sexuale în școli a împărțit țara în două tabere, fiecare cu poziții extrem de bine conturate. Ce spun însă experții în educație despre necesitatea acestor cursuri puteți citi mai jos. România este ţara în care tinerii îşi încep viaţa sexuală devreme şi nepregătiţi, spune Liliana Romaniuc, expert în educație, care este  de părere că dacă familia nu se ocupă de educația sexuală a copilului, atunci trebuie să intervină statul.

Citește și: Un medic FACE MIȘTO de avertismentele apocaliptice ale autorităților: Am fi avut sute de mii de morți, ca-n Bulgaria

Părinţii sunt cei care ar trebui să facă educaţie sexuală copiilor. Dacă părinţii nu sunt în stare, atunci statul ar trebui să se ocupe de asta, spune Liliana Romaniuc, doctor în ştiinţele educaţiei.

„După 30 de ani de confuzie, nu mai ştim care ne sunt rolurile. Uneori credem că şcoala are dreptul să intre în intimitatea familiei şi să spună familiei ce să facă cu copiii, iar familia de foarte multe ori crede că şcoala trebuie să facă ce ar trebui să facă familia, ceea ce nu este în regulă”, a comentat specialistul.

Primul rol în educarea sexuală a copilului revine familiei.

„Eu cred că nu trebuie să privăm familiile de responsabilitatea educaţiei copilului. Dar pentru că familia nu face acest lucru, sau există familii care nu fac acest lucru, atunci trebuie să avem nişte pârghii prin care să putem rezolva problema aceasta”, a mai spus Liliana Romaniuc.

În România, tinerii îşi încep viaţa sexuală devreme şi nu sunt pregătiţi, este de părere aceasta.

„Suntem ţara în care tinerii îşi încep viaţa sexuală foarte devreme şi şi-o încep fără a fi pregătiţi”, a declarat specialistul.

În 2019, Liliana Romaniuc a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.