Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fenomen îngrijorător a dus la închiderea unei destinații de vacanță îndrăgită de români / VIDEO

Departamentul parcurilor naționale și pentru conservarea faunei și florei (DNP) din Thailanda a anunțat joi închiderea accesului către o insulă din sudul țării și către un parc național de pe insula Phuket. Această măsură a fost luată după descoperirea unui episod extins de albire a coralilor, conform informațiilor furnizate de AFP.

 

Accesul pe insula Pling şi la recifele de corali care se află în proximitatea parcului naţional Sirinart din Phuket a fost închis temporar din cauza unei albiri importante a coralilor, provocată de creşterea temperaturii apei, a precizat DNP, titrează Agerpres.

Închiderea accesului în aceste situri intervine din cauza stresului termic suferit de recifele de corali în urma unui val de căldură excepţională care a afectat în ultimele săptămâni Thailanda şi întreaga Asie de Sud-Est.

DPA monitorizează situaţia, de asemenea, în parcurile naţionale Koh Chang, Koh Samet,Chumphon, Koh Surin, Phang Nga Bay şi pe insulele Phi Phi şi Lanta.

În aprilie, Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite a avertizat că omenirea se confruntă în prezent, pentru a doua oară în ultimii zece ani, cu un episod masiv de albire a coralilor din cauza unor temperaturi oceanice record.

Coloniile de corali se albesc

 

Coloniile de corali sunt afectate în lumea întreagă, din Australia până în Florida, în urma creşterii temperaturii oceanelor.

Închideri ale accesului în parcurile naţionale sunt decise periodic în Thailanda, care a primit în 2023 aproximativ 28 de milioane de turişti, dintre care mulţi vin în această ţară asiatică pentru a se relaxa pe plajele sale spectaculoase, participând astfel la fenomenul de supraturism, care ameninţă un ecosistem fragil.

În 2018, Maya Bay, un golf din arhipelagul Koh Phi Phi devenit celebru datorită filmului hollywoodian "The Beach", a fost închis timp de peste patru luni pentru a permite refacerea recifelor de corali şi a naturii vătămate de fluxurile importante de turişti.

Încălzirea climei se petrece mai rapid în Asia decât în restul planetei noastre, potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), o agenţie din cadrul ONU.

@southernthaipbs ปิด "เกาะปลิง" จ.ภูเก็ต ชั่วคราว หลังปะการังฟอกขาว #เกาะปลิงภูเก็ต #ปะการัง #ปะการังฟอกขาว #ThaiPBSศูนย์ข่าวภาคใต้ #ข่าวไทยพีบีเอส #ข่าวที่คุณวางใจ ♬ เสียงต้นฉบับ - ThaiPBSศูนย์ข่าวภาคใต้

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.