Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un feribot a eșuat în sudul Suediei: O pată de carburant a ajuns pe coastă

feribot

Un feribot cu 75 de pasageri la bord a eşuat duminică în sudul Suediei, lăsând să se scurgă o pată de carburant care a ajuns seara pe coastă, au anunţat autorităţile, scrie AFP.

Feribotul Marco Polo al companiei TT-Line a eşuat la sud de Karlshamn duminică dimineaţă, iar pasagerii au fost evacuaţi rapid, a indicat paza de coastă, conform Agerpres.

Din feribot "s-a scurs motorină pe câţiva kilometri înainte să eşueze în locul în care a rămas blocat", potrivit comunicatului pazei de coastă.

"Anchetatorii se află la faţa locului pentru a stabili circumstanţele accidentului", a declarat Jonatan Örn, anchetator principal al pazei de coastă, citat în comunicat.

Ancheta preliminară a fost deschisă pentru încălcarea legislaţiei maritime, iar feribotul era deviat de la traseul obişnuit atunci când a lovit un banc de nisip, a declarat Örn la postul public de radio P4.

Motorina s-a răspândit până când a atins ţărmul la sfârşitul după-amiezii pe o fâşie de coastă situată în oraşul Sölvesborg, au indicat, la rândul lor, autorităţile comitatului Blekinge (sud).

Agenţia suedeză de protecţie civilă (MSB) a fost chemată şi va începe luni decontaminarea locului, au precizat acestea.

În regiune domneşte o ceaţă deasă, ceea ce a făcut dificilă evaluarea amplorii mareei negre duminică după-amiază, potrivit pazei de coastă.

Autorităţile suedeze, comandamentul navei şi echipa de la ţărm a TT-Line evaluează avaria feribotului, a spus compania într-un comunicat.

Coca vasului prezenta mai multe găuri în partea din faţă şi la mijlocul navei iar apa s-a infiltrat pe acolo, potrivit agenţiei suedeze de presă TT.

Amploarea pagubelor este în curs de investigare, dar nu există riscul ca nava să se scufunde, a declarat Henrik Pahlm, responsabil al supervizării maritime la Agenţia de transporturi suedeză, citat de TT.

Feribotul Marco Polo făcea legătura între porturile Trelleborg şi Karlshamn din Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.