Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un festival virtual de film pe YouTube, organizat în parteneriat cu Veneţia, Cannes şi Berlin

bbc.com
youtube

Douăzeci de festivaluri de cinema de prim rang, în special Cannes, Veneţia, Berlin sau Toronto, vor participa la un eveniment virtual care va oferi gratuit filme pe YouTube, a anunţat luni, într-un comunicat, festivalul american de la Tribeca, partener al evenimentului, scrie AFP, potrivit news.ro.

Festivalul "We Are One: A Global Film Festival" va avea loc din 29 mai până la 7 iunie, online, şi va propune lungmetraje, scurtmetraje, documentare, muzică şi mese rotunde virtuale.

Programul exact nu a fost încă anunţat.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Organizatorii au precizat că festivalul va cuprinde filme noi şi vechi.

Iniţial prevăzut între 12 şi 23 mai, Festivalul de Film de la Cannes a avut în vedere o amânare pentru sfârşitul lui iunie, dar autorităţile franceze au interzis orice adunare până la mijlocul lunii iulie. Reprezentanţii festivalului au subliniat că acesta ar putea avea loc sub o altă formă. Secţiunile paralele ale festivalului au fost anulate în 2020.

De o parte din veniturile festivalului vor beneficia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi asociaţii caritabile, au anunţat organizatorii.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Internauţii care vor accesa contul YouTube.com/WeAreOne pentru a viziona conţinut vor putea face şi ei donaţii către asociaţii. "Vorbim despre rolul pe care îl pot juca filmele pentru a inspira şi a reuni oamenii dincolo de frontiere, pentru a ajuta şi a calma lumea", a comentat directorul general al Festivalului de la Tribeca, Jane Rosenthal, citată în comunicat.

"Lumea întreagă are nevoie de calm în acest moment", a adăugat cea care a înfiinţat manifestarea alături de actorul Robert De Niro şi antreprenorul Craig Hatkoff.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.