Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fond gestionat de o bancă de investiţii din Australia a cumpărat cu 1,3 miliarde de dolari cel mai mare terminal de containere din Polonia

containere

Un consorţiu de investitori care include şi Fondul Suveran de Investiţii din Polonia (PFR) a ajuns la un acord pentru preluarea celui mai mare terminal de containere din portul Gdansk de la un fond gestionat de banca de investiţii Macquarie din Australia, într-o tranzacţie ce depăşeşte cinci miliarde de zloţi (1,3 miliarde dolari), au anunţat, marţi, companiile, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Scandalul URIAȘ de spălare de bani de la Danske Bank continuă: investitorii au dat în judecată banca și cer despăgubiri de 475 de milioane de dolari

Partidul Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la putere în Polonia, susţine că ţara a fost mult prea dependentă de investitorii străini care au făcut achiziţii în anii 1990 şi 2000, iar acordul pentru terminalul de containere din Gdansk înseamnă că o entitate a statului va prelua o participaţie la un activ strategic.

"Suntem convinşi că în următoarele decenii consorţiul va crea condiţiile necesare pentru dezvoltarea portului", a declarat directorul general de la PFR, Pawel Borys.

Potrivit acestuia, consorţiul colaborează cu opt bănci care oferă finanţare pe termen lung pentru această tranzacţie şi investiţii ulterioare.

Alături de PFR, din consorţiul care a cumpărat terminalul de containere din portul Gdansk mai fac parte operatorul portuar PSA International şi fondul IFM Investors. Atât Fondul Suveran de Investiţii din Polonia, cât şi IFM Investors, vor deţine fiecare o participaţie de 30% la terminalul din portul Gdansk, în timp ce PSA va avea 40%.

Terminalul de containere din portul Gdansk a avut o capacitate de 1,9 milioane TEU în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.