Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost consilier al președintelui Reagan dorește să i se acorde cetățenia Federației Ruse

vestidinrusia.ro
Susanne Massy

Fostul consilier al fostului președinte american Ronald Reagan pentru relațiile cu URSS, Susanne Massy (în imagine), acum în vârstă de 90 de ani, a anunțat că s-a adresat președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu rugămintea de a i se acorda cetățenia Federației Ruse. Va fi o onoare pentru mine, a declarat fostul oficial, adăugând că, în țara ei, va fi considerată o trădătoare.

”Dacă președintele Vladimir Vladimirovici va găsi posibilitatea de a-mi oferi cetățenia Rusiei, va fi o onoare pentru mine. Știu ce vor spune după aceea: că sunt o trădătoare. Că sunt un om împotriva Americii”, a adăugat Massy în direct pe postul de televiziune NTV.

Fost consilier prezidențial în perioada 1984-1988, ea a menționată că a dedicat mulți ani apropierii popoarelor celor două țări, de aceea vrea să rămână în Rusia pentru a-și continua cauza.

În același timp, scriitoarea și activista Susanne Massy l-a criticat pe președintele Statelor Unite, Joe Biden, declarând că a venit la putere la o vârstă înaintată și că are probleme de memorie. În opinia ei, liderul american ar putea deceda până la următoarele alegeri din SUA. În plus, ea a recunoscut că a venit la Moscova neoficial și că a participat la Parada Victoriei din 9 mai.

De formație istoric, Massy, care din 1985 și până în 1997 a fost colaborator științific al Centrului pentru studii ruse al Universității Harvard, a declarat, pe de altă parte că fostul președinte Ronald Reagan a fost foarte interesat de istoria Rusiei și că de la ea a învățat proverbul rusesc ”Ai încredere, dar verifică”, aplicat, ulterior, în timpul dezbaterilor din cadrul negocierilor privind dezarmarea nucleară.

Massy este, de asemenea, autoarea mai multor cărți despre Rusia, inclusiv ”Țara Păsării de Foc. Frumusețea Rusiei de odinioară” și ”Pavlovsk: Viața la Curtea Rusiei”. Împreună cu primul soț a scrie o carte despre ultimul împărat rus, Nikolai al II-lea, ecranizată în 1971. Filmul ”Nikolai și Aleksandra” a primit două premii Oscar, pentru costume și decorații.

Comentând solicitarea Susannei Massy, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că există anumite proceduri birocratice în vederea acordării cetățeniei ruse străinilor. ”În acest sens, sunt prevăzute proceduri birocratice concrete”, a spus Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.