Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deținut cere 65.000 euro despăgubiri pentru că a fost pus la muncă după ce și-a rupt piciorul

penitenciar inchisoare

Un bărbat care a fost închis în Penitenciarul Aiud, din județul Alba, cere despăgubiri în valoare de 1.000 de euro pentru fiecare lună petrecută în închisoare timp de peste cinci ani, pentru că a fost pus la muncă după ce și-a rupt piciorul, scrie Mediafax.

Dosarul în care bărbatul cere despăgubiri în valoare totală de 65.000 de euro a fost soluționat de Judecătoria Aiud cu declinarea competenței în favoarea Tribunalului Alba.

Potrivit motivării, bărbatul a spus că a fost folosit la o lucrare de construcții unde și-a rupt un picior, dar a fost pus să muncească în continuare.

De asemenea, bărbatul a susținut că a mai fost folosit și la alte lucrări de construcții, primind 47 de recompense și acumulând 638 zile câștig.

Citește și: Alba: Un bărbat și-a bătut soția, iar apoi și-a dat foc

Totodată, bărbatul a precizat că este nemulțumit, întrucât a fost amânat 6 luni, apoi a fost transferat în alt penitenciar unde comisia i-a mai dat un an de amânare, motiv pentru care cere să fie despăgubit și de către penitenciarul respectiv, cu suma de 1.000 de lei/zi pe perioada de la care a fost amânat.

„Prin precizarea depusă (...) reclamantul învederează că solicită obligarea pârâtului la plata sumei de 1000 de euro lunar începând cu data de 12.05.2012 și până la data de 30.10.2017 (...)”, se arată în motivarea soluției pronunțate de instanța din Aiud.

În același document se precizează că reclamantul a cerut obligarea Penitenciarului Aiud la plata a 308,750 lei (echivalentul sumei de 65.000 de euro la cursul BNR din ziua introducerii acțiunii), iar judecătoriile au competență de a soluționa doar cererile până la valoarea de 200.000 de lei inclusiv, astfel că instanța a declinat competența judecării dosarului în favoarea Tribunalului Alba - Secția Civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.