Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost deputat PSD a devenit vicepreședinte al Curții Constituționale din Bosnia și Herțegovina

diez.md
tudor pantiru

Pe data de 26 mai 2021, Curtea Constituțională a Bosniei și Herțegovinei și-a ales un nou președinte și trei noi vicepreședinți. Între cei trei vicepreşedinte se numără și fostul președinte al Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Tudor Panțîru, ca vicepreședinte ales din rândul membrilor judecătorilor internaționali ai Curții bosniace.

Tudor Panțîru a fost judecător al Curții Constituționale a Republicii Moldova în perioada 2013-2018, Curte pe care a prezidat-o în perioada 2017-2018. În mandatul 2008-2012, Panţîru a fost deputat în Parlamentul României, ales în Diaspora, pe listele alianţei PSD-PC.

Tudor Panțîru s-a năsuct pe 26 octombrie 1951, la Baraboi, în raionul Dondușeni, Moldova. Este un jurist și politician român din Republica Moldova, care a deținut funcția de deputat în primul Parlament al Republicii Moldova (1990-1994) și membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României în legislatura 2008-2012. În Parlamentul Republicii Moldova a fost președinte al comisiei juridice (1990-1992).

Din 2002 până în prezent este judecător internațional la Curtea Constituțională din Bosnia și Herțegovina, iar din februarie 2013 până în ianuarie 2018 a fost și judecător la Curtea Constituțională a Republicii Moldova. A fost numit judecător la Curtea Constituțională la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Este și consultant juridic și coordonator de program în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare pe segmentul consolidării sistemului legislativ și judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.