Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost șef al Companiei Naționale Aeroporturi București SA, pe 'lista neagră' a ANI: De ce e acuzat

integritate

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese de cãtre DUȚULESCU AUGUSTIN - MIHAIL, fost Director financiar și achiziții în cadrul Companiei Naționale Aeroporturi București SA. În exercitarea atribuțiilor de serviciu, DUȚULESCU AUGUSTIN – MIHAIL a semnat un contract de prestãri servicii aeroportuare încheiat de Compania Naționalã Aeroporturi București SA cu S.C. Globe Ground România SRL (societate comercialã la care persoana evaluatã deținea funcția de administrator).

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buftea în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârșirea de cãtre DUȚULESCU AUGUSTIN - MIHAIL a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare, se anunță într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.