Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost șef ANAF îl 'desființează' pe ministrul Finanțelor: 'Omul acesta ori este habarnist ori mincinos sadea'

AGERPRES
Ionut Misa

Proiecția bugetară pe anul viitor este o nebuloasă. Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a făcut  “un adevărat regal de bâlbe” încercânt să explice măsurile de politică fiscal-bugetară utilizate în construcția bugetului pe 2018, afirmă fostul șef ANAF Gelu Diaconu. Fostul șef al Fiscului se arată îngrijorat că habarnismul ministrului Mișa poate avea consecințe ireparabile asupra vieții românilor.

“Omul acesta ori este habarnist ori mincinos sadea! E plina Romania de analfabeti functionali cu doctorate, masterate si studii “aprofundate” pe la diferite “Colegii” carora le lipsesc cunostintele profesionale de baza, teleportati pe functii si care repeta papagaliceste lozinci puse in gura de propagandistii de partid. In domeniul fiscal bugetar, impostura si/sau minciuna ies rapid la suprafata. Din pacate, in acest domeniu, atat impostura cat si minciuna pot avea consecinte ireparabile asupra vietii tuturor romanilor. ”, spune Diaconu.

Într-un articol postat pe site-ul personal, Gelu Diaconu încearcă să explice, “atât cât se mai poate, o parte din afirmațiile ministrului” cu privire la ceea ce se va întâmpla cu bugetul de anul viitor.

Ionuț Mișa, declarație controversată: Taxa de solidaritate nu este o taxă nouă, ci o contribuție

"Ultima rectificare bugetara a dvs. este un simulacru de rectificare pozitiva, deoarece nu este bazata pe o colectare suplimentara de impozite si taxe fata de sarcina bugetata initial. Asa zisa rectificare pozitiva se bazeaza pe confiscarea rezervelor companiilor de stat si taierea drastica a investitiilor publice.

Astazi, ordonatorii de credite, in special UAT-urile (unitatile de administrare teritoriale), se confrunta cu o subfinantare cronica, comparabila cu cea din perioada cumplitei crize din 2009-2011. Cu salariile scapate de sub control si cu cheltuieli de functionare si investitii cu mult sub necesar! Un singur exemplu din “ograda” dvs: regionalele finantelor publice, ordonatori tertiari de credite, au zero lei alocati la investitii iar cheltuielile cu bunuri si servicii sunt diminuate drastic. Si vreti colectare suplimentara la bugetul statului?

Transferul contributiilor sociale
Aceasta masura reprezinta o premiera in intreaga lume civilizata. In opinia mea, este o bomba sociala care va fi detonata in Romania intr-un orizont de timp de maximum 2-3 ani, din doua motive principale:
legiuitorul nu poate impune un nivel al salariilor in sistemul privat iar angajatorul are libertatea de a transfera cat vrea in salariul brut al angajatului din suma necesara acoperirii contributiilor sociale;
subiectul impunerii devine angajatul

ALERTĂ - Fost procuror general al României, audiat la DNA

n fapt ar fi trebuit sa spuna ca, dupa ce au pacalit electoratul ca vor elimina impozitul pe veniturile sub 2000 lei lunar, au in intentie sa reduca cota la 10% pentru impozitul pe venitul din salarii! Dar si aceasta concomitent cu o alta taxa inventata, prezentata cu jumatate de gura si pe care o vor introduce: 2% din fondul de salarii!!!

Taxa de “solidaritate” (2%)
De ce i-o fi spunand “taxa de solidaritate” (citez din spusele memorabile ale ministrului “este si o directiva europeana in acest sens”), Dumnezeu si cu Valcov or fi stiind!! Cert este ca un atare procent de 2% aplicat la intregul fond de salarii creeaza o sarcina fiscala pentru angajator mai mare decat reducerea nivelului insumat al contributiilor sociale de la 39% la 35%! Adica o alta minciuna marca PSD!

Pilonul II de pensii
De luni de zile am spus-o repetat ca nu vor avea alta solutie pentru a-si onora macar anemic promisiunile electorale fara cresterea taxelor si desfiintarea “de facto” a pilonului II de pensii. Pablito va determina moartea acestui sistem in detrimentul a 7 milioane de oameni", scrie Diaconu.

Nu ne rămâne de făcut decât să așteptăm proiectul de lege al bugetului în care vom vedea “minciuna PSD în toată splendoarea ei hidoasă”, conchide acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.