Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost eurodeputat britanic critică dur condiţiile din penitenciarele României

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Preocupările internaţionale referitoare la condiţiile din penitenciarele României sunt justificate, iar noul Parlament UE şi noua echipă a Comisiei Europene trebuie să monitorizeze situaţia, afirmă fostul eurodeputat britanic Charles Tannock într-un editorial publicat în ParliamentMagazine.eu, potrivit Mediafax.

"Atenţia s-a concentrat deja pe condiţiile din închisorile României după un raport publicat la începutul acestui an de Comisia pentru Prevenirea Torturii, a Tratamentelor inumane şi degradante şi a Pedepselor (CPT) a Consiliului Europei", declară fostul europarlamentar britanic Charles Tannock în editorialul intitulat "UE trebuie să ceară măsuri urgente din cauza condiţiilor de încarcerare de ruşine din România".

Citește și: O femeie a fost înșelată cu 6.000 de euro de persoane care au promis că investesc în cercetare medicală

"În mod categoric, preocupările internaţionale referitoare la condiţiile din penitenciarele României sunt mai mult decât justificate. Este o problemă care necesită atenţia noului Parlament European, a noii Comisii Europene şi noului comisar pentru Justiţie, Didier Reynders. Condiţiile descoperite de membrii echipei parlamentare a CPT sunt cu mult sub standardele europene privind tratamentul deţinuţilor", atrage atenţia fostul eurodeputat britanic, menţionând o serie de presupuse cazuri de agresiuni şi alte abuzuri asupra deţinuţilor.

"Este deranjant şi inacceptabil ca astfel de condiţii să existe într-un sistem penitenciar european. Nu sugerează nimeni că viaţa la închisoare trebuie să fie lejeră, iar eu sunt primul care recunoaşte necesitatea pedepsirii şi descurajării infracţiunilor grave, dar astfel de tratamente inumane precum cele depistate de echipa CPT nu ar trebui să existe într-un stat membru al Uniunii Europene", concluzionează Charles Tannock, care a fost eurodeputat în perioada 1999-2019, iar acum este consultant onorific în psihiatrie în Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.