Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost gangster danez a fost asasinat după ce a scris o carte despre lumea interlopă

pistol, impuscat, arma

Un fost şef al unei bande de gangsteri din Danemarca a murit marţi, la o zi după ce a fost împuşcat la Copenhaga la plecarea de la un eveniment de promovare a cărţii în care vorbea despre ieşirea sa din lumea interlopă, relatează miercuri Reuters şi dpa preluate de Agerpres

Nedim Yasar, în vârstă de 31 de ani, a fost împuşcat de cel puţin două ori luni seară de un bărbat care a reuşit să fugă.

Cartea sa, intitulată 'Rădăcini', în care descrie cum ieşise din Los Guerreros, o bandă din Copenhaga implicată în trafic de droguri, a fost lansată oficial marţi.

Yasar a devenit cunoscut ca gazdă a unei emisiuni la postul de radio Radio24syv. Era născut în Turcia şi venise în Danemarca la vârsta de 4 ani.

Ministrul danez al justiţiei, Soren Pape Poulsen, i-a adus un omagiu lui Nedim Yasar după moartea acestuia. 'Cât de trist şi de un absurd fără margini. L-am întâlnit pe Nedim o dată. Am întâlnit un bărbat care, cu toată inima sa, dorea să-şi creeze o nouă viaţă şi să aibă un efect pozitiv asupra altor persoane. Gândurile şi compasiunea mea se îndreaptă spre familia şi prietenii săi', a transmis ministrul pe Twitter, conform cotidianului Politiken.

Potrivit agenţiei de presă daneze Ritzau, Yasar luase decizia de a părăsi banda şi de a intra într-un program special după ce aflase că urma să devină tată. El a vorbit adesea în emisiune despre experienţele sale de viaţă.

Poliţia a precizat că Yasar reclamase în 2017 că fusese victima unei atac după părăsirea bandei.

Danemarca a înregistrat un număr record de incidente armate legate de bande anul trecut, a indicat poliţia. Unii politicieni fac o legătură între creşterea violenţei şi problemele de integrare a imigranţilor neoccidentali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.