Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost judecător CCR explică de ce Guvernul ar putea adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT: Ne aflăm în fața unui refuz de a aviza

www.ccr.ro
CCR

Toni Greblă, fost judecător CCR, susține că Guvernul poate adopta rectificarea bugetară fără avizul CSAT, precizând că suspendarea emiterii unui aviz de către CSAT reprezintă refuzul de a aviza.

„O asemenea speță nu este reglementată în legislația noastră, pentru simplul motiv că legiuitorul nu și-a imaginat că între puterile și autoritățile statului pot exista atâtea acțiuni șicanatorii. Se poate intepreta că suspendarea ședinței CSAT, hotărâtă de președintele României, este un abuz de drept pentru că era obligatoriu să convoace imediat ceea ce Guvernul a solicitat CSAT, pentru a aviza proiectul de rectificare a bugetului. Maniera în care a procedat președintele este un evident abuz de drept. Prin urmare, în această situație, conform unui adagiu latin, „nimeni nu poate invoca propriul comportament neloial pentru a obține drepturi”, cred că e îndreptățit Guvernul să adopte rectificarea bugetară fără avizul CSAT. Ne aflăm în fața nu a unui aviz negativ ce e reglementat în lege, ci practic în fața unui refuz de a aviza o asemenea solicitare”, a declarat, pentru Mediafax, fostul judecător CCR Toni Greblă.

Klaus Iohannis a anunțat că ședința CSAT a fost suspendată și așteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.