Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost jurnalist de la televiziunea rusă de stat acuză că propaganda rusă e o 'mașină de spălat creiere': Opriți televizorul

twitter.com
manipulare teleghidare

Fostul jurnalist al televiziunii de stat ruse, Zhanna Agalakova, care a renunțat la slujbă din cauza războiului, le-ar transmite rușilor un singur lucur: „Opriți televizorul” și spune că televiziunea rusă este „o mașină de spălat creiere”, scrie BBC, potrivit Mediafax.

Prezentatoarea de știri Zhanna Agalakova a fost una dintre cele mai cunoscute fețe de la televiziunea de stat rusă până în martie, când a renunțat la slujba sa din cauza războiului din Ucraina.

Agalakova, care acum se ascunde, a declarat pentru BBC că televiziunea rusă este o „mașină de spălat creiere" și că și-ar dori ca oamenii să o oprească.

„Este ca și cum ar fi două planete diferite”, spune ea, comparând televiziunea rusă, care le spune telespectatorilor că forțele invadatoare ale lui Vladimir Putin sunt aclamate și primesc flori, cu imaginile de moarte și tragedie din Ucraina văzute de telespectatorii din restul lumii.

Întrebată ce le-ar spune oamenilor din Rusia, ea a avut un îndemn: „Opriți televizorul! (...) Găsiți alte surse de informare. Uitați-vă pe internet și deschideți-vă inima”.

Zhanna Agalakova spune că războiul este „iad”, este „moarte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.