Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost membru al Comitetului Executiv al FIFA a pledat vinovat la acuzaţiile de corupţie

fifa coruptie

Rafael Salguero, fost preşedinte al federaţiei din Guatemala şi fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat la acuzaţiile de corupţie şi aşteaptă acum sentinţa unui tribunal din SUA, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Salguero este acuzat, din 2015, de justiţia americană, de asociere la grup infracţional, de conspiraţie la spălare de bani, şi de două delicte de fraudă bancară. El se află în arest la domiciliu, în SUA, şi riscă 20 de ani închisoare pentru fiecare acuzaţie, însă pedeapsa, care va fi pronunţată joi, ar putea fi mai mică datorită faptului că a cooperat cu justiţia.

Salguero a pledat vinovat încă din 27 octombrie 2016, însă transcrierea declaraţiilor sale a fost făcută publică abia marţi. Unele persoane şi informaţii nu au fost dezvăluite pentru a nu periclita ancheta.

Potrivit The Guardian, Salguero a recunoscut că a fost abordat, în 2010, de o persoană, care i-a promis "sute de mii de dolari" mită pentru a alege o anumită ţară la votul pentru stabilirea organizatoarei Cupei Mondiale din 2018. Atât numele persoanei, cât şi ţara pe care trebuia să o voteze au fost precizate de fostul oficial FIFA, însă el susţine că, deşi a acţionat cum i s-a cerut, nu şi-a primit banii promişi. Salguero ar fi trebuit să-şi încaseze "recompensa" în Italia, dar persoana care l-a contactat nu i-a mai răspuns la telefon.

Citește și: Șase românce, direct acceptate pe tabloul principal de simplu la primul grand slam din 2019

Cupa Mondială din 2018 a fost organizată de Rusia, iar această atribuire şi cea pentru ediţia din 2022, oferită Qatarului, au născut controverse.

Fostul preşedinte al FedefutGuate este unul dintre cele 42 de persoane inculpate în SUA, între care se numără şi societăţi de marketing sportiv, în scandalul de corupţie de la FIFA, pentru un total de 92 de delicte şi mită de aproximativ 200 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.