Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Apărării dă cărțile pe față și vorbește despre vaccin: 'Guvernul a scăpat de sub control situaţia'

guvern masca

Fost ministru al Apărării, acum senator Pro România, Adrian Ţuţuianu, candidat pentru un mandat de deputat de Dâmboviţa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că se testează în continuare foarte puţin pentru depistarea cazurilor de COVID-19, scopul fiind acela de menţinere a unui număr anunţat de sub 10.000 de cazuri.

Ţuţuianu a mai spus că Guvernul a scăpat situaţia de sub control, scrie agerpres.ro.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

"Se testează foarte puţin în continuare în România, testarea puţină are şi un scop politic ascuns, dar pentru cei care urmăresc cu adevărat viaţa politică este totuşi uşor de descifrat, anume menţinerea numărului de îmbolnăviri sub 10.000, deja auzim şi pe preşedintele României şi pe ministrul Sănătăţii şi pe domnul Orban că suntem pe platou. Adică a stagnat numărul de îmbolnăviri. Situaţia este nereală, atâta timp cât puţin testezi şi rezultatele sunt de acest tip. Părerea mea şi a noastră, la Pro România, este că după 15 decembrie România va intra într-o carantină totală, posibilă şi instituirea unei stări de urgenţă, pentru că este limpede că Guvernul a scăpat de sub control situaţia în ceea ce priveşte controlul pandemiei", a afirmat Adrian Ţuţuianu.

În ce priveşte vaccinarea, parlamentarul face referire la costul ridicat şi reia, în acest context, problema testării.

Citește și: Vești pentru toți elevi din România! Când s-ar putea redeschide școlile

"Legat de vaccinuri, foarte multe discuţii, este bine că guvernul a luat nişte măsuri de pregătire a vaccinării populaţiei, dar trebuie să ştim două-trei chestiuni: primul vaccin probabil că în România va veni anul viitor, undeva în primul trimestru, în al doilea rând, preţul pe piaţă e între 25 şi 37 de dolari, de aici şi o concluzie de ce nu testăm?! E mai ieftin să testăm toată populaţia, să izolăm pe cei care sunt bolnavi. Costul acesta, de 25 până la 37 de dolari, este cel al unei companii farmaceutice, evident că diferă, va fi mai mare sau mai mic, în funcţie de numărul de doze achiziţionat de fiecare stat în parte. Un al treilea lucru, fiecare persoană, din ce spun specialiştii, trebuie vaccinată de două ori, ceea ce înseamnă că dacă ai cumpărat, de exemplu, două milioane de doze ai reuşit să rezolvi problema imunizării unui milion de cetăţeni, la un cost care se apropie de 100 de dolari, ceea ce nu e deloc puţin", a mai afirmat Adrian Ţuţuianu.

Citește și: Dezvăluire-bombă! Ministrul Cîțu este dator vândut la banca unde a fost economist-șef! La mijloc e o sumă uriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.