Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Finanțelor condamnă lipsa de reacție a guvernanților după anunțul INS: 'Este o tactică politică să-i țină dependenți'

news.ro
Anca Dragu

„Suntem foarte dezamăgiți să vedem lipsa de reacție a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ține pe acești oameni, practic, în sărăcie”, spune Anca Dragu (USR), fost ministru de Finanțe, după ce INS a anunțat că inflația a ajuns la 15,3%.

„Inflația a crescut. Avem 15,3% pentru produse alimentare, nealimentare și servicii. Vedem însă cea mai mare creștere la produse alimentare, per total peste 18%, iar la produsele de bază, respectiv: produse de panificație, ulei, cartofi, avem creșteri de prețuri chiar de peste 30%. Știm bine că produsele alimentare reprezintă cam 33% din consumul românilor, din tot ce cheltuiesc românii într-o lună. Creșterea prețurilor la produsele alimentare îi va afecta în special pe cei cu venituri foarte mici, respectiv cu salarii foarte mici sau cu pensii foarte mici și de aceea suntem foarte dezamăgiți să vedem lipsa de reacție a Guvernului PSD – PNL – UDMR, care îi ține pe acești oameni, practic, în sărăcie. Este o tactică politică să-i țină dependenți”, spune Anca Dragu, senator USR.

Fostul ministru USR de Finanțe afirmă că „Zero Taxe pe Salariul Minim” este o măsură „absolut necesară în acest moment”.

Prețurile de consum au crescut într-o lună cu 0,6%. Comparația este realizată de Institutul Național de Statistcă și vizează prețurile din luna august. În ceea ce privește comparația cu anul trecut, prețurile au crescut cu 11%.

Rata inflaţiei de la începutul anului (august 2022 comparativ cu decembrie 2021) este 11,6%, iar rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.