Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al justiţiei din Japonia a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru cumpărare de voturi în favoarea soţiei sale

Japan Justice
justice Japonia

Un fost ministru japonez al justiţiei, Katsuyuki Kawai, a fost condamnat vineri la 3 ani de închisoare şi o amendă de 1,3 milioane de yeni (12.000 de dolari) pentru cumpărare de voturi pentru alegerea soţiei sale în camera legislativă superioară în 2019, transmite agenţia Kyodo.

La procesul desfăşurat în faţa tribunalului districtual din Tokyo, procurorii ceruseră 4 ani de detenţie şi o amendă de 1,5 milioane de yeni împotriva lui Kawai, fost parlamentar în vârstă de 58 de ani, potrivit agerpres.ro.

Potrivit rechizitoriului, Kawai, fostă mână dreaptă a ex-premierului Shinzo Abe, le-ar fi dat circa 29 milioane de yeni (267.000 de dolari) unui număr de 100 de politicieni şi susţinători din prefectura Hiroshima în schimbul eforturilor lor de a asigura voturi pentru soţia sa, Anri Kawai, în alegerile din iulie 2019 pentru Camera Consilierilor.

Kawai şi soţia sa, care a câştigat mandatul de parlamentar, au fost inculpaţi pentru încălcarea legislaţiei electorale.

Anri Kawai a fost condamnată la 16 luni de închisoare, cu executare suspendată timp de 5 ani, pentru conspiraţie împreună cu soţul său. Ea a demisionat din parlament în luna februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.