Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Justiției spune ce va aduce numirea lui Marian Neacșu ca secretar general: 'Va fi un real câştig, un om de acţiune, care ştie sistemul'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Marian Neacșu

Robert Cazanciuc, senator PSD și fost ministru al Justiției, a declarat, joi, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului va fi un real câştig pentru Guvernul României, pentru că aceste este ”un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă”. Cazanciuc a mai spus că Neacşu a fost condamnat în baza unui text neconstituţional.

”Îl cunosc pe domnul Neacşu, pentru că a fost secretar general al PSD, şi eu cred că pentru Guvernul României a va fi un real câştig, un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă din Guvern”, a spus Cazanciuc despre Marian Neacşu.

Citește și: Deputat USR: Un condamnat penal va controla întreg fluxul de documente ale Guvernului și va coordona Transgaz și Transelectrica

Senatorul PSD a mai arătat că toată lumea din Parlament ar avea cuvinte de laudă la adresa lui Marian Neacşu, pentru că, atunci când era lider de grup, a reuşit să fie un liant între grupurile politice.

Cazanciuc a mai explicat, despre condamnarea lui Marian Neacşu ”a fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior, pentru că, la vremea respectivă nu exista interdicţie clară pentru parlamentar de a face anumite tipuri de angajări cum era în cazul funcţionarilor publici”.

”Ea a fost introdusă în mod expres în lege la doi ani de zile după ce domnul Neacşu a făcut acea angajare”, a mai spus Cazanciuc.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu, despre decizia ca secretarul general al Guvernului să fie un condamnat penal exclus din PSD: Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum numirea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, miercuri, că îşi "asumă" propunerea ca Marian Neacşu să fie susţinut de PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, deşi acesta a fost condamnat penal, Ciolacu explicând că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare "e depăşită juridic".

Întrebat ce părere a avut premierul Nicolae Ciucă despre această propunere, Ciolacu a răspuns că "nu are nicio părere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.