Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Muncii intervine în criza din educație: 'Nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației'

PNL Sibiu
Raluca Turcan

Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, afirmă deputatul PNL Raluca Turcan.

„Dreptatea este de partea cadrelor didactice și nu s-ar fi ajuns aici dacă salarizarea profesorilor nu era scoasă din Legile Educației sau dacă măcar un draft al Legii Salarizării Unitare ar fi fost gata, așa cum eram obligați prin PNRR. Dar timpul nu poate fi dat înapoi! Salariile trebuie crescute suplimentar și Guvernul a asigurat cadrul legal pentru o prima creștere salarială. Vor urma creșteri salariale consistente pentru că toată clasa politică a înțeles revendicările cadrelor didactice”, transmite Raluca Turcan.

Ea apreciază că posibilitatea amânării examenelor „poate afecta însă perspectivele de cariera ale copiilor României”.

„Sper, așadar, ca examenele copiilor să rămână în graficele stabilite, anul școlar să fie încheiat la termenul stabilit pentru că atenția și respectul față de statutul, demnitatea și nivelul salarial al cadrelor didactice au fost câștigate pe termen lung prin această mișcare de uriașă forță socială pe care au arătat-o profesorii. Niciun politician nu va putea să nu respecte angajamentul făcut în urma celei mai mari mișcări sociale din ultimii 30 de ani declanșată de profesori”, încheie Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.