Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru al Sănătății avertizează: Se forțează proiectul prin care angajații nevaccinați din sănătate pot fi suspendați

Inquam Photos / Octav Ganea
Florian Bodog

Se încearcă forțarea proiectului prin care angajații nevaccinați din sănătate pot fi suspendați, spune fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog. PSD cere testare masivă în așa fel încât bolnavii să fie izolați și spune că se moare pentru că în spitale nu există medicamente, scrie Mediafax.

În Comisia de Sănătate s-a discutat marți reglementarea proiectului potrivit căruia personalul medical nevaccinat să fie suspendat pe o perioadă de 30 de zile sau să se testeze pe bani din buzunar, spune Florian Bodog.

Parlamentarii PSD au cerut celor de la PNL să amâne discuțiile în comisie pentru a asculta alte puncte de vedere, însă, spune Bodog, nu s-a dorit acest lucru, iar Partidul Național Liberal, „trecând peste prevederile regulamentului Senatului”, a decis convocarea Comisiei de la ora 16.00.

Partidul Social Democrat nu va participa la această comisie, anunță fostul ministru PSD al Sănătăţii: „practic, se încearcă forțarea acestui lucru. Nu cred că în pandemie ne putem permite să renunțăm la vreunul dintre actorii care acordă asistență medicală, nu cred că vreun român trebuie să fie privat de îngrijiri medicale doar pentru că ei au o decizie politică de a reglementa acest lucru pe genunchi și pe procedură de urgență”.

Soluția PSD a fost ca testele să fie decontate de stat: „suntem într-o criză de sănătate publică, nu ne permitem să pierdem niciun medic de la patul bolnavului”.

Întrebat dacă este de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, Bodog a răspuns că este o măsură care s-a aplicat și în alte state, însă în România s-a trecut peste decizia europeană ca pe certificatul verde să apară și testarea: „la noi nu se ia în considerare acest lucru, motiv pentru care nu suntem de acord. Testarea trebuie să se facă pe banii statului, PNL nu este de acord spunând că nu sunt bani, în condițiile în care știm ce împrumuturi s-au făcut, nu știm pe ce se cheltuie banii, pentru că în spitale mor oamenii în continuare pentru că nu s-au cumpărat medicamente”.

PSD încurajează nu doar testarea, ci și vaccinarea, însă dacă nu sunt diagnosticate cazurile la timp, oamenii ajung târziu în spital.

„Mai grav este că nici în spital nu au cu ce să îi trateze. Azi noapte în Spitalul Municipal din Oradea au murit 26 de oameni și nu există Remdesivir și Tocilizumab. Nu este doar problema unui spital - spital Covid -, este problema tuturor spitalelor. Dacă vrem să rezolvăm problema trebuie să diagnosticăm precoce”, afirmă Bodog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.