Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru anunţ un EXOD masiv din ALDE: O întreagă organizaţie judeţeană trece la PNL/ ALDE neagă

alde.ro
alde

Fostul ministru Toma Petcu anunţă că organizaţia teritorială a ALDE Giurgiu trece in corpore la PNL, după o şedinţă organizată miercuri seara. În resplică, ALDE transmite că doar câţiva membri ai organizaţiei din Giurgiu au ales să îl urmeze pe Petcu în PNL.

"In seara zilei de 26 februarie 2020 a fost convocata Delegatia Permanenta Teritoriala ALDE , la care au fost invitati si o serie de membri importanti ai partidului.

Un numar de 120 de membri s-au intrunit, astfel, pentru a stabili viitorul politic al acestei organizatii.

După o prezentare a situaţiei politice la zi, s-a dat cuvântul delegaţilor, care au conchis că rămânerea în acest partid, în condiţiile actuale, înseamnă de fapt blocarea aspiraţiilor comunităţilor giurgiuvene.

Discuţiile au mai arătat că cetăţenii îşi pierd încrederea în politica ALDE la nivel naţional şi vorbitorii au solicitat conducerii judetene să ia cele mai bune măsuri pentru ca oamenii să fie reprezentaţi corect şi cu cele mai bune şanse în viitoarele forme de conducere a administraţiilor locale, judeţene şi naţionale. Totodată, majoritatea vorbitorilor a subliniat ideea ca echipa să rămână unită, să continue împreună şi să-şi păstreze verticalitatea în orice formă de negociere. Toti vorbitorii au solicitat preşedintelui Toma Petcu să continue discuţiile cu PNL, mai ales că cei mai mulţi dintre cei prezenţi în sală sunt foşti membri ai acestui partid istoric şi l-au felicitat pe domnul deputat Toma Petcu pentru formula politică aleasă.

De fapt, această întrunire, aşteptată de către reprezentanţii tuturor organizaţiilor ALDE din judeţul Giurgiu de mai mult timp, a fost văzută de către delegaţi ca un pas necesar înainte în realizarea dorinţei lor de a schimba lucrurile în acest judeţ.

Asigurându-l pe preşedinte că vor fi alături de el în orice întrepride acesta, membrii Delegatiei l-au felicitat pentru pragmatism, pentru munca depusă, pentru alegerea făcută şi i-au cerut să continue demersurile începute şi să lupte pentru a câştiga împreună alegerile viitoare.

“Ştim să fim numărul 1! Am fost numărul 1 cu organizaţia PNL, am fost numărul 1 cu ALDE, vrem să aducem organizaţia PNL din nou pe primul loc pe ţară!", a spus unul dintre vorbitori.

Un alt vorbitor a amintit că aceasta Filiala Teritoriala a însemnat mai întâi o echipă, care s-a sudat în timp, a primit noi şi noi membri, devenind mereu mai puternica, păstrându-şi ideologia si convingând prin seriozitate şi prin muncă, iar acum prin adaugarea unui brand puternic, vine în întâmpinarea aşteptărilor electoratului şi ale membrilor noştri.

In finalul intalnirii sa supus la vot propunerea de trecere a intregii Filiale Teritoriale ALDE la organizatia PNL Giurgiu , propunerea fiind aprobata cu unanimitatea voturilor membrilor Delegatiei Permanente Teritoriale", scrie Toma Petcu pe Facebook.

În replică, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților "dezminte informatiile privind trecerea în corpore a filialei ALDE Giurgiu la PNL".

"Ședința Delegatiei PermanenteTeritoriale Giurgiu care a avut loc ieri nu a fost întrunită conform prevederilor statutare, drept urmare orice decizie a fost adoptată în această reuniune nu este valida.

Decizia unor membri din filiala Giurgiu de a se aventura alaturi de fostul lider de filiala pe un alt drum politic nu reflecta optiunea majorității membrilor ALDE Giurgiu. Aceștia din urma au decis să își continue în cadrul ALDE activitatea și pregătirile pentru alegerile locale, unde votul cetățenilor va fi cel care va sanctiona oportunismul promovat drept crez politic", au declarat reprezentanţii ALDE pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.