Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru denunță un BLAT între Dragnea și Tudose: 'Un al treilea îi manevrează pe amândoi'

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tudose gesturi

Criza din PSD ar fi de fapt un transfer pașnic de putere de la Dragnea la Tudose, ambii fiind manevrați de același personaj. Este scenariul lansat de fostului ministru al Muncii Sebastian Lăzăroiu, care nu dezvăluie numele „păpușarului”, însă lasă să se înțeleagă că ar putea fi vorba despre Florian Coldea. Lăzăroiu afirmă că Gabriela Firea încearcă să își creeze propriul pol de putere, însă aceasta nu este agreată în unele locuri, deși este cel mai popular lider al PSD.

Vezi și: Sfatul psihologului: Când și ce să le spunem copiilor despre pedofili

Vezi și: Disfuncțiile erectile, o problemă majoră pentru români. Alimentele care cresc potența

„O demisie a lui Tudose sau o moțiune de cenzură a propriului partid împotriva lui, după modelul Grindeanu, ar trimite PSD în Opoziție pentru multă vreme. Evident că Iohannis ar avea toate argumentele să nu mai nominalizeze un premier de la actuala majoritate și pentru asta nici măcar alegătorii PSD nu l-ar blama.

Problema e că, de partea cealaltă, sunt prea multe partide și e greu de construit o coaliție stabilă. Așadar, e puțin probabil să vedem o demisie, iar o moțiune de cenzură ar putea fi variantă doar în cazul în care n-ar trece de Parlament, ceea ce l-ar consolida pe Tudose în partid, iar pe Dragnea l-ar trece pe linie moartă.

De fapt, ceea ce vedem e un transfer ”pașnic” de putere în PSD de la epoca Dragnea la epoca Tudose. Zic ”pașnic” pentru că eu cred că ei doi au fost înțeleși de la bun început și nici n-avea cum să fie altfel, din moment ce un al treilea îi manevrează pe amândoi (pe unul ca pe orice soldat de nădejde, iar pe celălalt cu pistolul la tâmplă).

Bun, dar dacă-i transfer pașnic, de ce e nevoie de confruntare între ei? Pentru că în PSD mai sunt și alți pretendenți și-atunci trebuie o poziționare prealabilă a lui Tudose ca challenger. Firea (principala competitoare în jocul pentru putere, nu în virtutea simpatiilor în partid, ci în rândul populației) a mirosit simulacrul și încearcă și ea să se așeze zilele astea undeva la vedere.

Și, da, legile justiției, promovate cu entuziasm de gruparea ”pentru drepturile omului” (am fost elegant, puteam să zic ”penală”), au avut un rol în precipitarea deznodămîntului.

Pentru pesediști inteligenți - pariați pe Tudose! Dragnea-i oale și ulcele (dar din cenușa lui hrănește noua stea de la Brăila), iar Firea e ”neiubită” în ”Ceruri” (doar pe pământ)”, scrie Lăzăroiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.