Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru, dezvăluiri halucinante din Guvern: a venit direct de la SRI. Serviciul vrea să controleze PNRR-ul

www.profit.ro
SRI

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că în perioada în care era în Guvern a aflat că unul dintre secretarii săi de stat, Liliana Anghel, era și la SRI, cu gradul de colonel. Ghinea acuză faptul că SRI dorea să dețină monopolul asupra modului în care sunt gestionați banii din PNRR.

„În momentul în care am preluat mandatul la MIPE, la finalul lui 2020, s-a prezentat la mine doamna secretar de stat Liliana Anghel, numită în funcție în timpul mandatului lui Boloș, care că ar fi mai bine pentru mine ca ea să rămână secretar de stat, căci îi fusese delegat PNRR-ul și s-a ocupat îndeaproape de subiect.

Așa-zisul PNRR pe care îl lăsaseră Anghel și Boloș era un dezastru, era doar o listă absurdă de dorințe ale baronilor locali și nu avea nicio legătură cu regulamentele europene sau cu scopul Mecanismului de Redresare și Reziliență. Profesional, nu aveam niciun motiv să o păstrez, dar atitudinea ei m-a intrigat de la început. Oamenii din aceste funcții sunt numiți politic, deci se schimbă o dată cu guvernul. În mod normal, ea trebuia eliberată din funcție odată cu noul guvern, dar din motive greu de înțeles acest lucru s-a întâmplat cu întârziere, după mai bine de două luni, la insistențele mele. A fost atunci un episod halucinant la minister, când doamna Anghel refuza efectiv să-și părăsească biroul în momentul în care a fost eliberată din funcție. Aveam să primesc și o explicație pentru acest comportament ciudat câteva luni mai târziu. La consultări între instituții pe proiectele din PNRR, doamna Anghel s-a prezentat ca fiind colonel SRI și reprezentând acest serviciu. Odată s-a întâmplat într-o întâlnire unde se discutau alternative pentru finanțarea unor propuneri ale SRI, pe care nu le-am finanțat din PNRR. Era vorba de elicoptere pentru SRI. Cineva, anterior, le promisese elicoptere din PNRR, care erau cu totul neeligibile, dar credeau că pot fenta cumva sistemul ca să obțină banii. A doua era o consultare între instituții legată de sistemul informatic al PNRR. La ambele întâlniri au fost prezenți secretari de stat și directori. Întâlnirile au avut loc în 23 iunie și 27 octombrie 2021, există tabele de prezență care pot fi cerute și zeci de oameni au auzit cum s-a prezentat, nu e vorba de zvonuri sau de informații clasificate.

Acum, ori doamna era ofițer SRI când a fost numită secretar de stat, ori nu era și a ajuns direct colonel după ce nu a mai fost. Ceea nu îmi vine să cred.

SRI dorea să se ocupe de PNRR

Ce caută un serviciu secret să se ocupe de PNRR? De programul de reforme, de programul de țară. Este încercarea statului socialisto-securist de a controla și fondurile din PNRR. Este inacceptabil, într-un stat democratic, ca acest lucru să se întâmple. România va fi pusă într-o situație penibilă în fața Comisiei - guvernul civil al României reprezentat acolo de oameni din servicii. Mai grav însă este că acești oameni din servicii, pe care nu i-a ales nimeni, ajung să controleze instituțiile guvernului României. Pentru că așa se cred ei îndreptățiți. Nu era de ajuns că avem în fruntea guvernului un general, acum și la coordonarea fondurilor europene vom avea un colonel. Statul securist este o realitate. Hellvig, acest politruc care a fost nașul USL 1 și USL 2 de acum, își întinde caracatița peste tot”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.