Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ministru lansează critici DURE pe legea recursului compensatoriu: 'O încurcătură tipic românească, o lege ameţită...'

inchisoare puscarie gratii

Fostul ministru Elena Udrea a catalogat, luni, legea privind recursul compensatoriu drept "o încurcătură tipic românească", menită să evite sancţiunile financiare din partea CEDO cu privire la condiţiile din închisorile româneşti. De cealaltă parte, Udrea susţine că existau alte soluţii.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor face ORDINE la CFR. Demiteri de ULTIM MOMENT

"În loc să rezolvăm lucrurile la nivelul legislaţiei şi la nivelul condiţiilor din închisori, găsim o lege ameţită, o încurcătură pe care o creăm unora doar ca să respectăm deciziile CEDO care ne sancţionează mai ales financiar. Deci tipic românească, o încurcătură tipic românească. Una peste alta, le este utilă celor care suportă condiţiile inumane, mizerabile din închisori, condiţii pe care statul le generează. De utilă nu spun că nu este utilă celor care beneficiază de ea, dar logic ar fi fost ca statul să modifice legislaţia în aşa fel încât închisoarea în România să se execute proporţional cu gravitatea faptelor. Avem cele mai mari pedepse din Europa şi în acelaşi timp condiţiile să fie umane. Cred că soluţiile erau altele", a declarat Elena Udrea, la instanţa supremă, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut, sâmbătă, precizări privind recusul compensatoriu, susţinând, pe pagina sa de Facebook, că proiectul de legea fost trimis la Parlament înainte de a fi numit în funcţie.

Ministrul a explicat traseul proietului de lege, precizând că pe 17 noiembrie 2016, Ministerul Justiţiei, condus atunci de Raluca Prună, a înaintat către CSM, pentru avizare, proiectul privind modificarea şi completarea legii privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare.

Citeşte şi: Funcţie nouă pentru Sorin Grindeanu. Ce post i-ar fi pregătit Mihai Tudose .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.