Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost ofiţer din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Ucrainei

fregata

Un fost ofiţer din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră a fost condamnat marţi la 14 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Ucrainei, în peninsula Crimeea anexată în 2014 de Rusia, relatează AFP.

Căpitanul Leonid Parhomenko, un fost membru al Statului Major al Florei ruse la Marea Neagră, a fost arestat în noiembrie 2016, la Sevastopol, în Crimeea, de către serviciile ruse de securitate FSB.

Potrivit justiţiei ruse, Parhomenko a cules şi transmis serviciilor ucrainene de informaţii, din decembrie 2003 în decembrie 2005, informaţii confidenţiale despre activităţile acestei flote ruse cu baza în peninsulă.

Parhomenko s-a retras din serviciul activ în 2005.

Judecat cu uşile închise de către un tribunal militar de la Rostov-pe-Don (sud), fostul ofiţer a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de ”înaltă trădare”, potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti.

Peninsula ucraineană Crimeea a fost enexată de Rusia în martie 2014, în urma unei operaţiuni a forţelor speciale şi unui referendum de alipire denunţat drept ilegal de Kiev şi Occident.

După anexare, arestări sub acuzaţia de spionaj s-au multiplicat atât în Rusia, cât şi în Ucraina.

În iunie, jurnalistul ucrainean Roman Suşcenko a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vonovat de faptul că a cules informaţii despre forţe armate şi Garda Naţională rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.