Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost POLIȚIST a fost CONDAMNAT definitiv la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

judecator justitie

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe un fost polițist din Giurgiu, la 3 ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea mai multor infracțiuni de corupție în timp ce se afla în funcția publică.

Poliţistul a fost condamnat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, 3 infracţiuni de trafic de influenţă şi a unei infracţiuni de fals intelectual.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2017 - 2018, inculpatul, în calitate de ajutor şef post poliţie, a pretins şi primit sume de bani sau foloase necuvenite, de la mai multe persoane, în vederea instrumentării în mod favorabil a unor dosare penale, constatări ale unor fapte penale/contravenţionale şi pentru a interveni pe lângă funcţionari publici, pentru eliberarea în regim de urgenţă a unor documente ori pentru neaplicarea unor sancţiuni contravenţionale la regimul rutier unor terţe persoane.

De asemenea, fiind desemnat să soluţioneze o sesizare privind săvârşirea unei infracţiuni de furt, poliţistul a pretins foloase necuvenite şi ulterior a primit o sumă de bani de la autorul infracţiunii, pentru a nu-i întocmi dosar penal.

Totodată, acesta a întocmit un proces verbal de constatare şi sancţionare a unei presupuse contravenţii săvârşite de către persoana care a sesizat infracţiunea de furt la numărul de urgenţă 112, în care a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv că aceasta a alertat în mod nejustificat organele de poliţie.

Din cercetări a mai rezultat că fostul agent de poliţie a primit suma de 400 de lei, de la o inculpată, pentru ca acesta să-şi exercite influenţa asupra unor cadre medicale, în scopul de a obţine eliberarea unei fişe medicale, fără prezenţa inculpatei la examinările medicale, aceasta utilizând ulterior fişa medicală falsificată pentru preschimbarea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.