Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost premier francez dă în judecată Le Monde

Cotidianul francez relatase Le Monde ca Fillon ar fi facut presiuni pentru demararea unor actiuni in justitie impotriva fostului sau sef Nicolas Sarkozy intr-o tentativa de a obtine un avantaj in vederea nominalizarii conservatorilor la alegerile prezidentiale din 2017.

Doi reporteri Le Monde au facut aceste dezvaluiri intr-o carte publicata recent, scrie rfi.ro. Acuzatiile au fost preluate de ziarul francez. Fillon a fost prim ministru timp de cinci ani in mandatul lui Sarkozy la sefia palatului Elysee.
Le Monde a afirmat ca Fillon ii ceruse sefului de cabinet al presedintelui Francois Hollande sa urgenteze mai multe dosare in justitie. Ziarul l-a citat pe Jean-Pierre Jouyet cu urmatoarea afirmatie: “Loveste-l repede, loveste-l repede, stii ca daca nu o vei face il vei vedea reintors, asa ca loveste-l”. Asa ar fi descris seful de cabinet solicitarea venita de la Fillon.
Ambii oficiali au negat aceasta discutie. Fillon a declarat ca nu isi poate imagina o asemenea declaratie din partea lui Jouyet catre reporterii Le Monde si ca, daca ea a existat intr-adevar, atunci ar fi un scandal de stat. Cei doi jurnalisti isi apara insa materialul si afirma ca au inregistrarea interviului pentru confirmare.
Fillon, Sarkozy si un alt fost premier Alain Juppe sunt cei trei candidati cu cele mai mari sanse la nominalizarea conservatoare pentru alegerile prezidentiale din 2017. Unul dintre ei va ajunge, probabil, sa il conteste pe presedintele socialist Francois Hollande in batalia pentru sefia statului. Juppe a fost ministru de externe in mandatul prezidential al lui Nicolas Sarkozy.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.