Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost premier recurge la budism în ultima zi din an

calugar budist

Dacă actualul prim-ministru, Victor Ponta, se declara mândru că este ortodox, mentorul său, fostul premier Adrian Năstase, face apel la budism în mesajul de Anul Nou.

"Avem nevoie, toti, sa meditam asupra drumurilor de urmat, astfel incat viitorul sa ne aduca mai multe bucurii. Pentru mine, anul care se incheie a fost un an de suferinte, un an de dezamagiri. Dezamagiri legate de oameni, in primul rand. Am privit, cu tristete, usurinta cu care oamenii pot fi manipulati. Am privit in urma, la ceea ce s-a intamplat in ultimii zece ani, si am avut sentimentul ca, intr-o cursa de galop, calul nostru a fost drogat de propriul lui jokeu, pentru a-i ajuta pe altii sa castige.

La acest sfarsit de an, incerc sa inteleg calmul unui calugar budist, care cauta raspunsuri in interiorul sau. Am descoperit ca, odata cu trecerea timpului – universul meu se ingusteaza. Retina mea retine restul lucrurilor care nu s-au intamplat iar memoria mea elimina tot ceea ce nu are raspuns", scrie Adrian Năstase pe blog.

"In orice sfarsit este si un inceput. Se incheie acum nu doar anul 2014, ci un pachet de zece ani. Sigur, sunt subiectiv cand ma gandesc ca se putea si altfel. Oricum, acest nou inceput, de la alegerile prezidentiale, marcheaza aparitia celei de-a a cincea “puteri” – facebookul, care a dovedit (si la noi si in lumea araba) ca stie sa darame. Poate insa sa si construiasca? Ramane de vazut", mai scrie Năstase în mesajul de sfârşit de an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.