Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost preşedinte a ajuns DUPĂ GRATII: Politicianul, CONDAMNAT la 12 ani de închisoare pentru CORUPŢIE / UPDATE

inchisoare

UPDATE

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a sosit sâmbătă seara (ora locală) la închisoarea din Curitiba (sud), unde va începe să ispăşească mai mult de 12 ani de închisoare pentru corupţie, potrivit posturilor de televiziune locale, scrie AGERPRES, citând France Presse.

Citeşte şi:  Avertisment de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi: Fenomene EXTREME în mai multe judeţe

Simbolul stângii braziliene şi favorit la alegerile prezidenţiale din octombrie, Lula a sosit la închisoare la bordul unui elicopter după ce s-a predat poliţiei la Sao Paolo. Între Sao Paulo şi Curitiba el a călătorit cu un avion.

La faţa locului, câteva sute de manifestanţi anti-Lula îmbrăcaţi în galben şi verde, culorile naţionale, îl aşteptau în faţa închisorii. Ei au tras focuri de artificii şi băteau în caserole pentru a sărbători acest moment. Unii au strigat: "Trăiască Republica Curitiba! Trăiască Sergio Moro!", referire la judecătorul care a ordonat închisoarea lui Lula.

*

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva - care are de ispăşit o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie - s-a predat Poliţiei, scrie NEWS.RO, citând Reuters.

Citeşte şi: Tradiții și obiceiuri în prima zi de Paște. Ce este INTERZIS să faci

Lula a fost dus de poliţie în oraşul sudic Curitiba, unde a fost judecat şi condamnat la sfârşitul anului trecut, iar de acolo el a fost transferat la sediul Poliţiei federale pentru a-şi executa sentinţa.

În faţa clădirii Poliţiei au avut loc ciocniri între mulţimea venită să îl susţină pe fostul preşedinte brazilian şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe oameni.

Într-un discurs susţinut în faţa unei mulţimi de susţinători ai Partidului Muncitorilor adunaţi în faţa clădirii sindicale din Sao Paulo, primul preşedinte al clasei muncitoare din Brazilia a insistat asupra nevinovăţiei sale şi a spus că se va întoarce. "Nu sunt deasupra legii. Dacă nu aş fi crezut în lege, n-aş fi început un partid politic. Aş fi început o revoluţie", a afirmat el.

Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 72 de ani, una dintre personalităţile politice cele mai charismatice de la începutul acestui secol în America Latină, urmează să ispăşească o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare după ce a fost găsit vinovat că a primit un apartament de lux la malul mării din partea unei societăţi de construcţii, în schimbul unor favoruri în adjudecarea unor licitaţii publice.

Citeşte şi: Cazul unui interlop care A FUGIT din România INFLAMEAZĂ Marea Britanie: 'O bătaie de joc la adresa justiției...'

Fostul preşedinte (2003-2010) neagă vehement acuzaţiile, invocând absenţa de probe şi denunţă un complot vizând să-l împiedice să candideze la al treilea mandat, la opt ani după ce a plecat de la putere şi la un nivel de popularitate-record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.