Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost preşedinte, condamnat la închisoare pe VIAŢĂ: Cum şi-a trădat ţara

puscarie catuse

Un tribunal egiptean l-a condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, judecat într-un caz de spionaj în favoarea Qatarului, informează AFP şi DPA. Fostul preşedinte, demis în iulie 2013 de armată şi condamnat deja la pedeapsa capitală şi la închisoare pe viaţă în alte dosare, a compărut alături de 10 alţi acuzaţi pentru furnizarea către Qatar de "documente secrete privind securitatea naţională", potrivit actului acuzării.

Citeşte şi: Ironia lui Marian Godină la adresa bătăuşului din PNL / VIDEO

Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, care în Egipt echivalează cu 25 de ani de închisoare, pentru că a condus o "organizaţie ilegală". El a fost de asemenea condamnat pentru "sustragerea de documente secrete privind securitatea statului", a declarat avocatul său, Abdel Moneim Abdel Maqsud. În schimb, Morsi a fost achitat de acuzaţiile de spionaj. Şase dintre coacuzaţi au fost condamnaţi la pedeapsa cu moartea pentru acest cap de acuzare.

Citește și: VIDEO Cea mai tâmpită nuntă din lume: Peste 5.000 de oameni au participat, dar rămâi interzis când afli cine au fost mirii

Acesta este cel de-al patrulea proces împotriva lui Morsi, provenit din organizaţia islamistă Frăţia Musulmană, considerată de autorităţile egiptene "teroristă". Fostul preşedinte a fost deja condamnat la moarte, la închisoare pe viaţă şi la 20 de ani de închisoare în alte trei procese, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.