Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost primar al Londrei, suspendat din Partidul Laburist: Ce a spus despre Adolf Hitler

londra

Fostul primar al Londrei Ken Livingstone a fost suspendat joi din Partidul Laburist, pentru că a declarat că Hitler 'susţinea sionismul', încercând să apere astfel o deputată a aceluiaşi partid suspendată cu o zi înainte pentru afirmaţii despre Israel, informează AFP. 'Ken Livingstone a fost suspendat din Partidul Laburist în aşteptarea unei anchete, pentru a că prejudiciat imaginea partidului', a declarat un purtător de cuvânt al laburiştilor. 'Remarcile sale erau exagerate, însă ea nu este antisemită', a declarat Ken Livingstone joi, la postul BBC Radio London, cu privire la Naz Shah, deputată de West Bradford (nordul ţării), suspendată de Partidul Laburist, miercuri, pentru că a postat în 2014 comentarii considerate antisemite, anunţă Agerpres.

 

Înainte să ajungă în parlament, Naz Shah a distribuit pe Facebook o imagine în care statul Israel putea fi văzut încrustat pe o hartă a SUA, sub titlul: 'Soluţia pentru conflictul israeliano-palestinian: relocaţi Israelul în SUA', urmat de comentariul 'problemă rezolvată'.

 

Ea a postat, de asemenea, un comentariu cu hashtag #IsraelApartheid, notând 'nu uitaţi niciodată că tot ce Hitler a făcut în Germania era legal'.

 

'Atunci când Hitler a câştigat alegerile în 1932, politica lui era aceea ca evreii să fie mutaţi spre Israel. El susţinea sionismul, înainte de a deveni nebun şi a sfârşi prin a ucide şase milioane de evrei', a declarat joi Ken Livingstone.

 

'Sunt în Partidul Laburist de 40 de ani şi nu am auzit pe nimeni zicând ceva antisemit', a mai spus Livingstone, în condiţiile în care el mai fusese criticat pentru că l-a comparat pe un jurnalist evreu cu 'un gardian într-un lagăr de concentrare'.

 

Johm Mann, un alt deputat laburist, l-a calificat pe Ken Livingstone drept 'apologet al nazismului' şi a fost de asemenea convocat de partidul său pentru a da explicaţii.

 

Voci din cadrul Partidului Laburist îşi exprimă constant îngrijorarea cu privire la deriva antisemită a unor reprezentanţi ai aripii stângi a partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.