Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost producător general din TVR, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare

breaking news stiripesurse.ro

Tribunaul Constanța a decis vineri condamnarea lui Cristian Zgabercea, fostul producător al TVR, la patru ani şi opt luni de închisoare. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

În același dosar, Tribunalul Constanţa a decis, vineri, condamnarea lui Nicuşor Constantinescu la opt ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continută, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. De asemenea, instanţa a decis achitarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa pentru mai multe infracţiuni.

Zgabercea, fost producător general al Televiziunii Române, care a primit o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi evaziune fiscală, faptele fiind comise în perioada în care era consilier al lui Nicuşor Constantinescu.

O altă persoană judecată în acest dosar, Carmen Florentina Oproiu, fostă angajată a Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu. Marcel Părău Brîncoveanu, reprezentantul Fundaţiei Thalia, a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Thalia a primit o amendă penală de 5.000 de lei pentru complicitate la evaziune fiscală, iar Fundaţia Fantasio, o amendă penală de 7.000 de lei şi pedeapsa complementară dizolvării persoanei juridice.

Tribunalul Constanţa a mai decis ca Nicuşor Constantinescu să achite părţii civile Felicia Tăicuţu, fost director economic al Consiliului Judeţean Constanţa, suma de 1.392 de lei daune materiale şi 10.000 de euro daune civilă.

Totodată, Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea şi Carmen Florentina Oproiu au fost obligaţi să achite în solidar către judeţul Constanţa peste 18 milioane de lei, reprezentând despăgubiri civile, iar Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio, Fundaţia Thalia şi Marcel Părău Brîncoveanu trebuie să achite în solidar către ANAF suma de 152.180 de lei.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.