Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost șef CIA pregătește o mega lovitură financiară în Ucraina: interese de sute de milioane de dolari

Shutterstock
CIA

Un fost șef CIA pregătește o mega lovitură financiară în Ucraina: interese de sute de milioane de dolari

Fostul secretar de stat american Mike Pompeo se va alătura consiliului de administrație al companiei Kyivstar, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din Ucraina, informează Rador Radio România.

VEON, multinaţionala care deține Kyivstar, a precizat că Pompeo va deţine funcţia de director independent nonexecutiv, ca partener al firmei de consultanță și investiții Impact Investments. Această companie a fost recent înființată în SUA şi se ocupă de consultanță și investiții strategice și financiare. VEON subliniază că este angajată în reconstrucția Ucrainei, astfel că şi-a asumat că va investi în acest sens 600 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani.

În legătură cu intrarea în consiliul de administrație al Kyivstar, Mike Pompeo a declarat: "Ucraina își va asigura viitorul și succesul economic prin intermediul întreprinderilor private și al investițiilor. Aștept cu nerăbdare oportunitatea de a contribui la aceste eforturi"

Parcurs

Amintim că Mike Pompeo a fost secretar de stat din 2018 până în 2021, când Donald Trump era președinte al SUA. Anterior, Pompeo a fost director al Agenției Centrale de Informații din SUA.

Context

Deutsche Welle notează că, în 2020, în Pompeo a vizitat Ucraina în calitate de secretar de stat al SUA şi a purtat discuții cu președintele Volodimir Zelenski. Liderul ucrainean i-a mulțumit atunci pentru sprijinirea integrității teritoriale a Ucrainei. În aprilie 2023, Pompeo a fost din nou la Kiev, în fruntea unei delegații americane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.