Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un fost şef de Birou Rutier, plasat în arest la domiciliu

puscarie catuse

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie în luna decembrie a anului trecut.

Iulian Munteanu a fost trimis în judecată, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (trei infracţiuni), dare de mită în formă continuată (două acte materiale), trafic de influenţă (trei infracţiuni, din care una în formă continuată), cumpărare de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (trei infracţiuni), instigare la abuz în serviciu (11 infracţiuni), fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale (cinci infracţiuni), fals intelectual şi instigare la fals intelectual (două infracţiuni). În acelaşi dosar, ofiţerul Mihai Axente din cadrul IGPR este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Acesta a fost arestat preventiv şi plasat ulterior în arest la domiciliu, în urma unei hotărâri a magistraţilor vasluieni.

Şi Ioan Vârlan, fostul şef al Serviciului Rutier Vaslui, va fi judecat pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale), abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu (două infracţiuni) şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Alţi 18 inculpaţi, printre care se numără Mihai Carp, şef al IPJ Vaslui la data faptelor, şapte ofiţeri şi agenţi de poliţie, dar şi administratori de firme, un inginer şi un pădurar, au fost trimişi în judecată în stare de libertate pentru fapte de dare sau luare de mită, trafic sau cumpărare de influenţă, abuz în serviciu, fals sau mărturie mincinoasă, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.